Un beau centre commercial, c’est rare. Celui-ci est plutôt réussi. Bien sûr, il ne révolutionne pas la structure de vente (un grand building, à étages, avec ascenseur et “foodcourt”) mais l’utilisation du blanc, du bois, de la pierre et des formes rondes lui donne un charme et un légèreté bien rares dans cet univers.

Finding a beautiful shopping mall is not a usual experience. Well, this one might be a possibility. Of course, it doesn’t modify the shopping mall’s logic (large building, floors and elevators, food court) but the way they use the white color, wood and stone as the main materials and round shapes give to the place a light charm.

[slideshow]

Place / Pacific Place, centre commercial/ shopping mall, Hong-Kong

Architect(e) / Heatherwick Studio

Information / Inthralld.com

Share article :
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Leave a comment

Your email address will not be published.

Types d'articles

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Neo
Guess

Places using innovative or disruptive experience codes

Neo
Spot

Innovative places

Neo
Insight

Places & business insights

Neo
Series

Series of thematical articles

Check out our podcast for Executive Assistants!

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue